fbpx
skip to Main Content
Importància De La Formació Permanent.

La formació permanent comença com a necessitat personal, però es converteix en exigencia social. Actualment, estem vivint un conjunt de transformacions profundes: la globalització internacional, l’emergència de la societat de la informació, l’acceleració dels progressos científics, el progrés tècnic, canvis socials, polítics, culturals…factors que fan que les persones sentim els seus efectes. El món d’ara ens exigeix un esforç d’adaptació considerable.

Els focus tradicionals d’adquisició del saber i les transformacions del lloc de treball, amb l’aparició de nous oficis, nous tipus de competències laborals, etc. es tornen insuficients per a respondre a tanta demanda de diversitat. Però, gràcies al progrés científic i tècnic i a l’educació, ha donat lloc a un important desenvolupament econòmic i social. Una vegada més, civilització, cultura i culturització s’uneixen per formar un sol àmbit. D’aquí doncs, cal treure la importància i necessitat de la formació al llarg de la vida.

L’educació i la formació constitueixen el nucli d’aquest procés d’adaptació als nous temps i es situen al centre de les activitats per prevenir l’atur i l’exclusió social. Cercam  noves possibilitats d’educació i formació, noves possibilitats d’adquisició del saber que complementen els coneixements adquirits a l’escola o al lloc de treball es posen al nostre abast.

Per tal de garantir el desenvolupament personal i posar en marxa la necessària evolució de la societat, cal que la persona estigui motivada per formar-se de forma contínua i adopti un comportament més actiu davant els instruments de formació que té a la seva disposició. Els nous mètodes i instruments de transmissió emprats pel saber, poden dur a promoure la igualtat d’oportunitat entre tots els ciutadans.

Davant la nova era de les tecnologies digitals i de la comunicació, apareix la importància de la formació online, ja que facilita l’accés a l’educació a totes aquelles persones, que, per diferents motius, no poden atendre presencialment les classes. És el que ara anomenem e-learning.

Els avantatges d’aquest tipus d’aprenentatge són clares: flexibilitat horària, estalvi de temps i diners en desplaçaments, possibilitat de poder-ho fer des de qualsevol lloc. A més a més, e-learning facilita estar al dia, a empreses i treballadors, de les darreres tendències, fonamental en l’actualitat.

La situació mundial que estem vivint, és una gran oportunitat per adquirir aquests coneixements, aquestes mancances. #Quedaracasa pot ser una gran oportunitat, prepara ara el teu futur!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back To Top